Frivillighetsarbeid Sri Lanka 2015

Jeg hadde mange bekymringer før jeg reiste til Sri Lanka. Ikke så mange før etter at jeg hadde bestillt flybillettene og begynte å lese om landet på nettet, der det stod at Sri Lanka er landet i Sør-øst Asia med mest kriminalitet og de vanligste ulykkene for turister er trafikkulykker og drukningsulykker. Og heller ikke før jeg mottok listen om at det var kun to til som skulle reise i ca samme periode som meg eller før i det øyeblikket jeg innså at når jeg kommer dit så kommer det ikke til å være noen norske ansvarlige fra GoXplore som jeg kan forholde meg til.

Jeg hadde skikkelig lyst til å gjøre dette, og det ble til at det eneste målet mitt med min fem ukers reise var å overleve. Heldigvis allerede etter den første dagen tenkte jeg ikke mer på disse bekymringene. Og selv om jeg ikke var i Norge, så følte jeg meg trygg. I løpet av hele turen så var det verste jeg opplevde å miste noen klær og bli rundlurt (for ett par hundre kroner) av en tuk tuk sjåfør.

Jeg har faktisk aldri hatt det så fint på tur før! Kanskje det var fordi jeg hadde absolutt ingen forventninger, men jeg tror også at det var mye på grunn av folkene jeg møtte der. Ikke bare var de andre frivillige kjempegreie, men også de som jobbet for organisasjonen (Green lion Sri Lanka) var veldig flinke til å gjøre at alle følte seg godt mottatt og inkludert. Jeg ble godt kjent med mange av de andre og vi hadde det utrolig gøy sammen både når vi jobbet, og når vi hadde fri.

Når jeg snakker om de andre frivillige så mener jeg ikke de to andre på listen jeg hadde fått tilsendt fra GoXplore og som var svenske og egentlig der i en helt annen periode enn meg. Da mener jeg folk fra de hundre andre som reiste med tilsvarende organisasjoner som goXplore og som kom i fra land over hele verden! Jeg fikk venner fra Kina, Canada, Spania, Frankrike, New Zealand, Israel, Nederland, Belgia og flere. Selv om det var frivillige i alle aldre, så var de aller fleste fra 18 til 28 år og det var flere jenter enn gutter. Felles for de aller fleste var at de hadde reist mye før og dermed hadde fantastiske opplevelser å fortelle om.

Ettersom Sri Lanka ikke er så stort som land så er det gode muligheter til å reise rundt både i helgene før og etter prosjektet for å se det meste øya har å by på. Jeg var der i fem uker og følte at jeg fikk se veldig mye og det selv om jeg ikke hadde planlagt noe i forveien. Denne turen var virkelig en kjempemulighet til å få kjennskap til en ny kultur og å kjenne på at man kunne gjøre noe for å hjelpe andre.

Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg reiste og jeg er veldig fornøyd med all hjelpen jeg har fått i fra GoXplore. De var lette å få tak i både i for-og etterkant hvis jeg hadde noen som helst spørsmål.

Tina - 2015

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Frivillig Sri Lanka (Kandy) program i 2015.

Hjem » Reisebrev » Frivillighetsarbeid Sri Lanka 2015

Siste nyhet: Siste frist for vinterjobb i Canada er 11.09.2022!