Lion Breeding

Lion Breeding – høst 2011

 

Etter å ha ventet på denne turen i flere måneder, var det endelig min tur til å reise ned på Lion Breeding prosjektet i Zimbabwe i fire uker. Jeg ankom flyplassen i Bulawayo rundt ett-tiden. Der ble jeg og tre andre frivillig hentet, og tatt med på en tre timers kjøretur til Antelope Park. Det er i denne parken det hele foregår. Prosjektet som hovedsakelig går ut på å drive oppdrett av løver, og lære dem til å leve i det fri. Både frivillige og permanente arbeidere jobber for å få til dette. Gjennomsnittlig var vi vel rundt 30 frivillige. Overraskende mange fra Norge. Ellers var det folk fra både Sverige, Danmark, England, Sveits, Frankrike, USA, Australia og New Zealand.

 

Selve parken ser helt fantastisk ut. Det er veldig grønt og fint der, masse hyggelige mennesker og interessante dyr. Standarden var mye bedre enn jeg hadde forventet, både når det gjelder toaletter, dusj, senger og ikke minst mat. Maten ble servert som en buffet hver dag og til hvert måltid. Det er alltid noe som alle liker, og ofte spiser man seg veldig mett. I tillegg var det dessert hver dag både til middag og til lunch. Jeg ble plassert på et firemannsrom, og de to første ukene delte jeg rom med Tone og Zelia fra Norge. Etter én uke kom også Kine, som også er fra Norge. Da Tone og Zelia dro etter to uker, flyttet det inn en svensk jente som heter Linda. Jeg trivdes utrolig godt med alle romkameratene jeg hadde i løpet av mitt opphold. Ikke bare de, men også alle de andre frivillige i parken. Det er faktisk helt merkelig hvor raskt man lærer å kjenne når man befinner seg på et slikt sted. Mennesker som du kanskje bare møtte for to uker siden, kjennes det ut som du har hatt et vennskap til i flere år.

 

Som frivillig kunne du delta på en rekke aktiviteter i løpet av en arbeidsdag. En typisk dag startet gjerne med Lion Walk fra klokken halv syv til klokken åtte. Deretter var det frokost klokken halv ni. Neste aktivitet startet halv ti og varte frem til halv ett. Da kan man for eksempel delta på det som kalles for meat prep. Dette går ut på å skjære opp ett dødt dyr (som regel ku), for deretter å mate løvene med kjøttet. Til tider nokså ekkelt, men samtidig en veldig interessant opplevelse.

 Klokken ett var det lunchtid. Neste aktivitet varte fra klokken halv tre til klokken fire. Da kan du for eksempel bli satt opp til å jobbe i stallen, og kanskje får du vært med på en liten ridetur. Rideturene jeg var på var veldig fascinerende. Vi kom tett inn på både zebraer, giraffer, villsvin, gnu, impalaer og aper. Dagens siste aktivitet varte fra klokken halv fem til klokken seks. Her blir man som oftest satt opp på Lion Walk, men man kan også bli satt opp til å tilbringe tid sammen med elefantene.

 

 

Hver dag klokken halv syv hadde vi vårt daglige volunteer-møte. Her snakket vi som regel om morgendagens aktiviteter, eller andre ting som trengtes å tas opp. Middagen ble servert klokken syv. Etter middag ble de fleste sittende rundt bålet og snakke. Noen satte kanskje på en film, men andre gikk og la seg. Man blir veldig trett av å være i aktivitet en hel dag, så det var ikke unormalt å gå og legge seg rett etter middag. Flere kvelder ble vi også underholdt av en gruppe kalt Ingonyama. De fremførte afrikansk dans og musikk, og skapte god stemning både blant de frivillige og for parkens mange gjester. Det var også kvelder hvor vi arrangerte fester og koste oss litt ekstra.

Hver fjerde dag hadde vi enten hele morgenen eller hele ettermiddagen fri. Dette var selvfølgelig frivillig. Dersom du heller ønsket å delta på en aktivitet, var det fullt mulig å gjøre det. Hver lørdag kunne vi velge å dra inn til byen og besøke barnehjemmene. Det ene barnehjemmet så ut til å ha en veldig god standard, mens det andre var veldig fattig og trist. Det var på turene inn til byen at vi fikk oppleve mer av det virkelige Zimbabwe. I parken levde vi i en slags boble hvor alt var veldig fantastisk. Livet vi levde der er ikke i nærheten av hvordan realiteten er for befolkningen i Zimbabwe.

Alt i alt har jeg hatt en helt fantastisk reise. Jeg har møtt så mange flotte mennesker som jeg så gjerne skulle sett igjen. På tross av at jeg har jobbet for et prosjekt, har jeg aldri vært på et sted hvor jeg har følt meg så fri. Du føler virkelig at du lever. Selv om du jobber med det samme, er dagene så forskjellige fra hverandre. Du opplever så mye nytt og spennende hele tiden! Jeg vet med meg selv at dette ikke er siste gangen jeg får oppleve Afrika, og jeg gleder meg svært til neste gang. Forhåpentligvis blir det allerede neste år på en mer langvarig reise.

 

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Lions & Elephants program i 2011.

Hjem » Reisebrev » Lion Breeding

Kine S bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!